Veelgestelde vragen

Vind hieronder jouw antwoord!

Werkt het alleen over wifi of ook over 3G en 4G?
Simptel werkt via de breedbandverbinding van je smartphone en werkt zowel via wifi, 3G als 4G en 5G
Ik wil een telefoonnummer uit een andere regio dan mijn postcode, is dat mogelijk?
Voor zakelijk gebruik checken wij de postcode van je KvK-nummer. Als je meerdere vestigingen hebt, dan leveren en activeren we voor iedere vestiging een apart nummer.
Hoe kan ik bellen met Simptel
Simptel werkt precies hetzelfde als bellen met je mobiel. Je kiest 1 van je contacten of belt iemand uit de lijst van recente oproepen. Of je kopieert en plakt een nummer in het daarvoor bestemde vak bij “Toetsen”.
Kunnen er meerdere telefoonnummers op de Simptel app?
Ja, het is mogelijk om meerdere nummer op één adres aan te vragen, maximaal 5 nummers op 1 account. In de Simptel app kun je instellen met welk nummer je standaard wilt bellen. Sinds september 2020 kunnen we tonen op welk nummer je gebeld wordt en krijgen de nummers een aparte voicemail box die via de app uit te luisteren is. We kunnen maximaal 5 voicemailboxen activeren in het account en omdat we ze een naam kunnen geven zijn ze eenvoudig uit elkaar te houden.
Kan ik een buitenlands telefoonnummer krijgen?
Ja, Simptel levert ook buitenlandse nummers. Neem hiervoor contact op met  [email protected] Wij hebben al telefoonnummers geleverd aan de volgende landen: België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Polen.
Werkt Simptel op alle mobiele telefoons?
Simptel werkt op alle smarthphones met een iOS versie 10.0 en hoger en Android versie 6.0 en hoger.
Waarom heb ik een tweede nummer nodig?
Een tweede lijn helpt je om je persoonlijke leven te scheiden van je werk. Als je nu twee mobiele telefoons hebt, kan er wellicht één weg. Of je hebt al een kantoornummer, maar deze schakel je vaak door naar de mobiele telefoon. Als je dit nummer overzet naar de Simptel app op je mobiel scheelt dat aanzienlijk in de kosten en het is bovendien praktischer en gemakkelijker. Daarnaast kun je nu ook 2 chat apps tegelijkertijd op je mobiel hebben zodat daar ook zakelijk en privé gescheiden is.
Ontvang ik een maandelijkse factuur voor mijn abonnement & belminuten?
Een Simptel-nummer en de Belastingdienst vormen een goede combinatie. Je krijgt van Simptel een aparte factuur voor de tweede lijn, wanneer je je inschrijft met een KvK-nummer. Zo is het eenvoudiger om zakelijk gebruik aan te tonen, dan bijvoorbeeld een rekening te moeten splitsen.
Stel jouw vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Vraag het ons direct!

    Nog meer hulp

    Ons klantsucces team
    staat altijd gereed voor jou!