De Start

Bedrijven hebben gewoon geen behoefte complexe telefoonsystemen.


Wat gebeurt er als mensen een concept “beter” proberen te maken dat geen verbetering is?

Nou…dit:

De 2008 iPhone killer van Nokia: een mooie mix van functies.

MISLUKT!

Het maken en ontvangen van zakelijke gesprekken gebeurt gewoon niet meer zoals vroeger en het is verrassend hoe hedendaagse telefonie providers een verouderd concept blijven verbeteren.

Wat is er veranderd?
Om te beginnen wordt alles makkelijker. Taxi’s bestellen, eten bestellen, e-mails versturen, tickets boeken, daten, vliegen. Alles wordt makkelijker. En het heeft gewoon geen zin om te zeggen dat “zakelijke telefoon” anders is.

Daarnaast heb je mensen die geladen zijn met meerdere devices. Laten we zeggen dat de “zware” gebruiker één computer, één tablet, één telefoon heeft. Is een 2e telefoon echt nodig voor zakelijke gesprekken?

Ten derde zijn bedrijven afhankelijk van hun werknemers en collega’s. Ze kunnen bezig zijn met vergaderingen, op verlof zijn, thuiswerken op afstand en ook in het buitenland. Daarnaast moeten ze ook een balans vinden tussen werk en gezin.

Zakelijke telefoonsystemen zijn nog steeds afhankelijk van fysieke grenzen: een bureautelefoon (je weet wel … een van die machines met een kabel en komt standaard met 30 knoppen) ; een kantoor ; een land. Ze zijn nog steeds afhankelijk van nummers terwijl ik met echté mensen wil spreken.

En dat geldt ook voor de samenwerkingen. We werken aan zo’n beetje alles samen. Behalve met telefoongesprekken.

Ten slotte is het leven te kort om lelijke interfaces en lelijke producten te gebruiken. Laten we de verleiding weerstaan om lelijke dingen te gebruiken, alleen maar omdat het voor het werk is – en niet voor de vrije tijd!

Vergeet uw volgende kostenbesparende, overvolle, bewolkte bedrijfstelefoonsysteem. Gewoon zakelijke gesprekken voeren en ontvangen. Net zo gemakkelijk als e-mail.

Wij van Simptel houden niet van “telefoonsystemen”. We weten niet wat “PBX” is (en willen het ook niet weten). We houden er niet van om 1 te bellen voor de verkoop, dan 2 voor de Oostkust, dan weer 1 voor de Producten. We houden er ook niet van om 35 in te toetsen voor John.

Maar we weten dat onze klanten met hun telefoontjes willen werken zoals ze met e-mail doen. Delen, becommentariëren, opslaan. Overal ter wereld. Zo simpel is het.

De enige manier om dit te bereiken is door een applicatie te bouwen die gesprekken slim afhandelt.

Mensen in staat stellen om overal te bellen en gebeld te worden, op elk apparaat, met een business-class gesprekskwaliteit [nee, we hebben het niet over Sk*pe of teams].

En hen in staat te stellen de informatie over hun gesprekken naadloos te integreren in hun bestaande dataset.

Ons productoverzicht is opkomend en we nemen de tijd die nodig is om het goed te maken – maar om te beginnen gaan we onze eerste 5 klantproblemen oplossen

U hebt een telefoonnummer nodig om oproepen te ontvangen. Instant nummers
Je zou het in elk land ter wereld nodig kunnen hebben. Oké, waar dan ook.
U wilt uw team in het proces betrekken. Directe lijnen voor iedereen
Je zou graag gespreksinformatie willen delen. Gedeelde Activiteitenset & contacten
Je wilt niet investeren in telefoons. Gebruik wat je al hebt!
Nou, dat is waar het bij Simptel om gaat.

Wij geloven dat software alles eet…. en wij hebben honger!

Wil je je eigen virtuele telefoonsysteem opzetten?